Rodi

Met Babel Archigids langs Zaanse houtbouw

Onderweg is er een toelichting over houtskeletbouw, Zaanse kleuren en modern historiserende houtbouw. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Babel Archigids verzorgt zondag 9 april een twee uur durende wandeling met als onderwerp de Zaanse houtbouw. Belangstellenden kunnen zich melden bij het Czaar Peterhuisje aan het Krimp in Zaandam.


Om 14.00 uur start de wandeling, die leidt langs gebinten, getrapte weeg, staand schot en windveren. Allemaal vaktermen die ter sprake komen als de gids vertelt over originele Zaanse houtbouw en voorbeelden van daarop geïnspireerde bouwwerken. Van de onbekende bouwer van het houten Czaar Peterhuisje uit 1632 tot aan de bekende architecten Van Winden van Hotel Inntel (2011) en Soeters van het Stadhuis van Zaanstad (2012).
Onderweg is er een toelichting over houtskeletbouw, Zaanse kleuren en modern historiserende houtbouw. Belangstellenden worden gewezen op de verschillen in oudheid, uniciteit en kwaliteit en horen de verhalen over, achter en rond de gevels. Babel raadt belangstellenden aan om het Czaar Peterhuisje vooraf op eigen gelegenheid te bezoeken. De kosten van de rondleiding bedragen 7,50 euro. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee. Meer informatie over het uitgebreide programma is te vinden op www.stichting-babel.nl. Babel vraagt geïnteresseerden zich vooraf per e-mail aan te melden via archigids@stichting-babel.nl. De wandeling start vanaf het Czaar Peterhuisje aan Krimp 23 in Zaandam.

Artikel geplaatst op donderdag 30 maart 2017 - 14:12