Rodi

Opening Van Kooten Tuin & Buiten Leven in Hoofddorp
‘Het verwezenlijken van de droom van onze klant’

HOOFDDORP – Afgelopen vrijdag heeft in de Daalmeerstraat in Hoofddorp de feestelijk opening plaatsgevonden een nieuwe vestiging van Van Kooten Tuin & Buiten Leven. In de showroom van deze vestiging tonen zij de bezoeker hun nieuwste modellen blokhutten en de laatste trends op het gebied van tuinkamers, tuinhuizen en veranda's. Daarnaast kan men in de Hoofddorpse vestiging ook terecht voor prachtige barbecues, tuinmeubelen, tuinkasten en nog veel meer.


Met vijf showrooms in ons land en één showroom in België is Van Kooten Tuin & Buiten Leven inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste verkoper van veranda’s, tuinhuizen en overkappingen. Eigenaren en directieleden Jan en Hanneke van Kooten en Benjamin de Jong zeggen dan ook trots te zijn op hun bedrijf en blij dat zij in Hoofddorp een ruime en goed bereikbare locatie voor hun nieuwe showroom hebben gevonden. De locatie in Hoofddorp komt in de plaats van hun oude en inmiddels te kleine vestiging voor deze regio in Hillegom. Jan van Kooten: “Toen wij zo’n 13 jaar geleden met ons bedrijf begonnen, konden wij niet vermoeden dat het zo’n succes zou worden. Wij hadden daarvoor geen enkele ervaring op dit gebied. Ik werkte toentertijd bij een grondverzetbedrijf en als ik aan het werk was in een nieuwbouwwijk, werd mij regelmatig gevraagd of ik niet op mijn vrije zaterdag wilde helpen om de tuin aan te leggen. Daarnaast kwam ook dikwijls de vraag of ik ook de benodigde schuttingen kon bestellen en plaatsen. Later kwamen daar ook andere zaken bij, zoals tuinhuisjes, bergingen en veranda’s. Al dat werk werd al snel teveel om alleen op zaterdag en in de avonduren te kunnen doen. Toen heb ik samen met mijn vrouw besloten om een eigen bedrijf op dit gebied te beginnen. Ik had ondertussen al de nodige werkervaring opgedaan en ook mijn vrouw zocht een andere uitdaging in haar werk. Ongeveer 5 jaar geleden kwam onze zwager Benjamin de Jong erbij om de directie te versterken, want met 6 showrooms door heel Nederland kwamen we ondertussen handen tekort.

Inspiratie


Naast onze showrooms hebben we natuurlijk ook een eigen website. Nieuwe klanten weten ons zo te vinden en kunnen zich vooraf alvast een beetje oriënteren wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Hanneke van Kooten: "Onze klanten hebben vaak de behoefte om in onze showrooms inspiratie op te doen. Ze hebben dikwijls een idee hoe het in grote lijnen moet worden, maar bij ons zien ze wat daarbij de mogelijkheden zijn. Om een goed sfeer te creëren investeren wij flink in onze showrooms om daar ons complete assortiment tonen. In Hillegom, konden we qua ruimte maar één van onze drie formules kwijt. De andere producten konden we wel leveren, maar als klant wil je de producten van Blokhutvillage, verandavillage en tuinhoutvillage ook ook ter plaatse kunnen zien en voelen. Vanaf heden kunnen we onze klanten in deze regio ons complete pakket onder één dak tonen. Logistiek gezien zitten we in Hoofddorp op een fantastische plek. Industrieterrein Noord zit vlakbij snelweg A4 en alle tuinliefhebbers kunnen straks bij ons terecht voor een one-stop-shopping. In onze nieuwe Hoofddorpse vestiging zijn alle zaken overzichtelijk en per productgroep ingericht, zodat onze klanten de producten goed kunnen vergelijken. Alle buitenverblijven zijn leverbaar als bouwpakket, maar de meeste klanten maken gebruik van onze eigen montagedienst. Zij hebben de nodige ervaring met het plaatsen van onze producten. Verder leveren we ook kant-en-klaar gecoate materialen. Door deze toegevoegde waarde hoeft niemand zelf de kwast te hanteren en kan men zo direct genieten van het nieuwe buitenverblijf." Jan van Kooten: “Concurrerende prijzen, goede service en de juiste productkennis zijn verder onze grootste kracht. Daarbij is het kunnen verwezenlijken van de droom van onze klant misschien wel het leukste aan ons vak!” Van Kooten Tuin & Buiten Leven is in Hoofddorp gevestigd in de Daalmeerstraat 19, telefoonnummer: 023-3030524 website: www.vankootentuinenbuitenleven.com

Artikel geplaatst op zaterdag 06 januari 2018 - 19:10